keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Messarireissun yhteenveto

Pikku hiljaa alan toipua viime viikonlopun Helsingin tuplanäyttelystä ja jaksan jo kirjoittaakin aiheesta. :)

Mukaan reissuun lähti itseni lisäksi Hannu, Suski ja Tapsa sekä kuskina ja matkanjärjestäjänä toimineet isäni ja äitini, kulkuneuvona toimi isäni messevä menopeli asuntobussi "Tänne ja Takaisin", saunallinen kaksio pyörillä. Tunnelma oli rento ja aika kului kuin siivillä hölöttäessä. :)
Messukeskukseen pääsi Rastilan leirintäalueelta saumattomasti metrolla ja lähijunalla körötellen, kun Helsinkiä paremmin tunteva Tapsa kulki edeltä ja me muut turistit tulimme rottakasseinemme ähisten perässä. Oltiin jopa ihan ajoissa paikalla!

Kesiksen infopöytä, agirata ja boksipöydät messuhulinan keskellä


Hääräti hääräti + mustakantisessa boksissa Karma
Olimme hädin tuskin ehtineet asettua aloillemme ja suunnitella messujen perinpohjaisemaa tutkimista, kun Petra pyysi apua. Assariksi pitäisi saada joku toinen siksi aikaa, kun nän tuomaroi ja osallistuu agilityyn ja hän kysyi minulta voisinko ottaa homman joksikin aikaa. Yritin kovasti sepittää että en ole koskaan kokeillut, en osaa, Suski osaisi kyllä, mutta kitinääni ei rekisteröity vaan sain listan kouraani, pöytä osoitettiin minulle ja Petra liukeni muihin hommiin. Mieleni ja kehoni valtasi äkillinen paniikki: numerosokea pölvästi oli laitettu etsimään numerojärjestyksessä bokseja boksimerestä, joka alkoi velloa silmissäni kuin aava ulappa myrskysäällä. Tein parhaani ja homma alkoi luonnistua, vaikkakin paria yksilöä etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Kaikki kuitenkin selkisi ja assaripöydällä oli jatkuvasti tasaisesti bokseja. Agilityluokkien välissä pidettävän tauon alettua Petra tuli kyselemään tilannetta mukanaan Lefu, joka kehoitti hymyilemään iloisemmin etten näyttäisi niin stressikuolemaa tekevältä. :D Loppupuolella tehtävää koin jo osaavani homman ja siitä jäi todella hyvä mieli. Kiitos siitä kuuluu kanssaharrastajille, jotka ottivat mukaan touhuun ja neuvoivat aina pyydettäessä. <3 Tästäpä alkaa aktiivihääräily.

Messuilla oli suunnattomasti nähtävää, ja törmäsin isoon joukkoon tuttuja myös rottaosaston ulkopuolelta. Mm. vanhoja opettajia, harrastuskavereita hiiripuolelta, herppi-ihmisiä joiden kanssa on tullut jutskailtua netissä tai tehtyä kauppoja, sekä tietysti kollegoja. :)

Faunattaren messuosastolla hurmannut atlaskuoriainen <3

Kukkuu! Ihastun koko ajan enemmän koppiksiin! <3


Salpauksen elukkakoulun edustusvasikat rentoilee

Sitten niitä tuloksia. Hyvin kirjavasti ja vaihtelevasti laidasta laitaan:

Valdur: 
Tuomari Estelle Sandford:
"Nice head + eye, hat ears. F. body, but lacks muscletone. F.feet. Coat very gray under. Topcoat very patchy on cond. + colour. Kunto/tempp: injury at base of tail. Swollen +hot. - "
Tuomari Nanna Tikkanen:
"Hyvä pitkä tyyppi. Toiv. vahvemman pään ja leveämmät hartiat. Hyvät tassuvärit, hyvä häntä joka on tosin hieman laineikas. Eritt. pitkä turkki. Paikoin hyvää perusväriä. Epätas. tikkaus. L2"

KardemummaKatastrofi:
Tuomari E.S:
"Nice head + eye. Hat ears. F. body, lacks muscletone. Nice tail. White toes. G. belly. Topcolour patchy + too silvered. L2"
Tuomari N.T.:
"Hyvä koko, OK tyyppi. Toiv. paremman urosleiman päähän. OK häntä. Hyvät silmät. Alas asettuneet korvat. Perusväri kellertävä ja liian vahvasti sekä epätas. tikattu. - "

Mission Goo:
Tuomari E.S.:
"F. head. F. eye. Slight. hat eared. F. body. Nice tail. G. feet. Belly fair, top thin. Topcoat patchy + too pale. L2"
Tuomari N.T.: 
"Pieni hentoinen naaras. Ok pää. Hyvät silmät, häntä. Perusväri turhan hailakka. Pohjavilla paikoin oikean sävyinen, mutta yleisilmeeltään väri saisi olla intensiivisempi. - "

The Doom song:
Tuomari E.S.:
"Nice head, eye, ears. F. body, lacks muscletone. Nice tail. G. feet + under. Topcolour patchy + silv. L1/1*"
Tuomari N.T.:
"Ok koko, tyyppi. Hyvät silmät. Ok pää, häntä. Perusväri turhan tumman sävyinen. Tarvitsee lisää punaa. Tik. epätasainen. Hieman silveerattu. Liian tumma vatsa. Hyvät tassuvärit. - "

Niinpä. Laidasta laitaan. Mikään ei sinänsä tullut yllätyksenä ja viivat oli perusteltu, ja Nannan kokemuksen tietäen agoutit ja topaz olivat ekstratarkan silmän syynissä. Estellen huomautus Valdurin hännästä on ymmärrettävä enkä ole siitä huolissani, sillä vamma on monta kuukautta vanha ja parantunut aikoja sitten.
Suurta ylpeyttä aiheuttaa tietenkin Doom, jonka luokkavoitto ja irtotähti kirkastavat muutoin vaisun tuloslistan. Ensimmäisen oman kasvatin hyvää tulosta kilisteltiinkin vielä kotiin päästyämme.

Seuraavat näyttelyreissut tehdään ensi vuoden puolella, kun marras-joulukuun mammailuista ja muista kiireistä selvitään ja kun olen hommannut Suskin kanssa molempiin rottaloihin ne rottien punttisalit niin saadaan sitä lihasta näihin elukoihin. ;) Tsekatkaa toki myös Suskin kuvaus reissusta, siinä on lisää asiaa.

 Tulossa vielä briiffaus muista rottalan kuulumisista!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti