Emäntä


Blogia satunnaisesti eläintarhansa hoidon lomassa ylläpitää 32-vuotias räpätäti Tampereelta.
Lemmikkien lisäksi harrastuksiini lukeutuvat elokuvien katselu, lukeminen, luonnossa liikkuminen (erityisesti sienestys!) ja piirtely.

Olen harrastanut erilaisten lemmikkien parissa siitä asti, kun ensimmäinen akvaario tuli taloon ollessani 10-vuotias. Nykyisin suurimman osan vapaa-ajastani ramppaan näyttelyissä ja muissa yhdistysten tilaisuuksissa, jynssään häkkejä, kuuraan akvaariota ja kannan kilokaupalla kuivikkeita rotille sekä lihoja koirille. Harrastukset on hulluillakin.

Ammatti eläimistä tuli valmistuttuani vuonna 2010. Heti maatalousalan perustutkinnon (eläintenhoitajan koulutusohjelman) perään tein myös eläintenhoitajan ammattitutkinnon suuntautumisalana lemmikkieläinkauppa. Työkseni toimin Faunattaren tätinä.

Rotat tulivat elämääni vuonna 2004, jolloin maailman ihanimmat rotat, sk bewit Filfila's Riivatun pikkulikka "Ripuli" ja Filfila's Musta surma "Rutto" valloittivat sydämeni. Niitä kahta nappisilmää en koskaan unohda ja ne ovat suurelta osin vastuussa siitä, että rotat ovat seuranneet minua elämäni varrella siitä lähtien. Myöhemmin innostuin syvällisemmästä harrastuksesta rottien parissa ja näyttely- ja kasvatusharrastus veivät minut mukanaan. Ensimmäiset poikueeni syntyivät 2012. Nyttemmin poikueita on takana jo enemmänkin, kokemusta karttunut ja kasvatus ollut määrätietoista, vaikkakin haluan pitää sen edelleen pienimuotoisena jos ja kun jälleen jatkan.
Hiiret-osiossa kerron lisää hiirikasvatuksestani.

Olen Suomen Näyttely- ja Lemmikkihiiret Ry:n hallituksen jäsen ja sihteeri 2020.
Näyttelypaikalla muilta askareilta ehtiessäni toimin mielelläni assarina.
SKeY:n kasvattajakurssin läpäisin syyskuussa 2015 ja olen käynyt myös hiirten genetiikkakurssin.
Kasvattajanimeni lk dutch-hiirille myönnettiin kesäkuussa 2017 ja aloitin Pet-tuomarikoulutuksen 2019.

1 kommentti: