maanantai 18. kesäkuuta 2012

Turma poikineen kotona

Katarina the outlaw "Turma" palasi viimein kotiin maailmalta! Sen mukana luoksemme muutti syötävän suloinen elohiiri, Turman poika KardemummaKatastrofi, joka sai kutsumanimekseen Karma. Nimi paitsi sointuu kasvattajan antamaan nimeen, myös sisältää tärkeän merkityksen.

Tässä harrastuksessa ei ole hyvä olla yksin. Tukea, apua, neuvoa, vaihtareita, lainauroksia ja kyytiapua tarvitaan, jotta kasvatus lähtee käyntiin ja rullaa sujuvasti, joten kanssaharrastajien väliset kontaktit, sopimukset ja ystävyyssuhteet ovat kullanarvoisia. Karma on palaute Turman useita kuukausia kestäneestä astutuslainasta, joka onneksi viimein tuotti toivottua ja odotettua hedelmää. Tunnen olevani etuoikeutettu, kun minulla on kasvatuksen ensiaskelissa mukana paitsi oma puolisoni, myös mahtavia kokeneempia ihmisiä joiden puoleen kääntyä. Suskin kanssa saatiin pitkästä aikaa jutella oikein ajatuksella, kun minulla oli pariksi tunniksi aikaa jäädä höpöttämään rottia hakiessani. Ja kuinka pian nuo pari tuntia vierähtivätkään! :O

Erityiskiitos Susannalle ja Janinalle. Ilman teitä ei välttämättä edes olisi meidän pikku rottalaa.

Karma on ensimmäisenä täälläoloiltanaan ehtinyt jo valloittaa uusien omistajiensa sydämet ja tekemään juuri sen, mitä siltä lisäksi toivoin; sulatti Hohkan jääkuoren. 

 


















































































































Vielä vähän jännittää, mutta hyvin synkkaa!


Lyhyen, hyvin sujuneen yhteisjaloittelun jälkeen sohvalla siirsin pojat uuteen poikamiesboxihäkkiin ja toivoin parasta. Pian Hohka jo pesi Karmaa ja asetteli itsensä mukavasti sen viereen torkkumaan. Karma selvästi pelkäsi koiria, jotka välillä kävivät haistamassa olohuoneen lattialle asetettua häkkiä (mukavuudenhaluinen omistaja katsoo telkkaria totutusta seuratessaan). Säälin pikku mussukkaa ja otin sen syliin häkistä, mutta Karma-saippua järjestikin yllätyksen: HYPPÄSI KUIN SAMMAKKO SOHVAN TAAKSE! Hetken maanittelun jälkeen sain pyydystettyä pojan takaisin, laitoin paidan alle hetkeksi hengähtämään. Nyt pikkupoika jatkaa nurkassa kyhjöttämistä kauhuissaan, mutta Hohka syö kaikessa rauhassa ja tutkii uutta ympäristöään, joten seurailen nukkumaan menoon asti parivaljakon toimeen tulemista ja jos kaikki sujuu rauhallisesti, ne toivottavasti saavat yön aikana molemmat tutustuttua toisiinsa rennommin rottalassa. Peukut pystyyn, että tästä kehkeytyisi kaunis ystävyys! :)

Pikkumamma isin olkapäällä
Turman saaminen takaisin kotiin oli ehdottomasti yhtä ihana tapahtuma kuin uusien poikasten syntymä! Rouva teki välittömästi muulle naaraslaumalle selväksi kuka johtaa orkesteria, omaan tiukkaan mutta lempeään tapaansa.

Vaavit kuvaushetkellä 5vrk
Poikasista puheen ollen: vaavit kasvavat kovaa vauhtia! Lapsoset ovat nyt viikon ikäisiä ja niitä on jätetty emolle 8. Karsimisen jälkeen Jennan paino nousi lähes välittömästi yli synnytyksen jälkeisen painon, eli syynä painonlaskuun lie ollut enimmäkseen poikasmäärä. Vaavit ovat kaikki enenevissä määrin pulskia nakkeja. <3

Nyt seurataan poikien yhdessä pärjäämistä ja vauvojen kasvua. <3

5 kommenttia:

  1. Karmassa on tosiaan hieman sitä vikaa, että välillä se menee ensin ja miettii vasta sitten. Täälläkin se oli se poikueen rasavilli. ...mutta onneksi uroksilla on tapana rauhoittua iän myötä, niin Karmankin kohdalla on hyvät mahdollisuudet luonteen tasaantumisesta :)

    VastaaPoista
  2. Jännittävää nähdä, mitä tuosta pienestä vaaleasta nakista tulee. :)

    VastaaPoista
  3. Sanos muuta, odotamme mielenkiinnolla. :) Se vaikuttaa koko ajan enemmän ihan pigmentittömältä, mutta katsotaan. ;)

    VastaaPoista
  4. Sattuipa somasti, että eksyin sivuillesi jonkin Kesyrottayhdistyksen keskustelun kautta. Täällä nimittäin asustavat Karman veljet (ja tietenkin Turman pojat) KaneliKepponen eli Kettu ja RakuunaRyökäle eli Rasta :D

    VastaaPoista
  5. Ohho, on meinaan piirit hyvin pienet! :) Terkkuja velipojille!

    VastaaPoista