perjantai 29. kesäkuuta 2012

Ruokahuoltoa kasvavalle karvaperheelle

Tänään käytiin Hannun kanssa Särkänniemessä kahdessaan pitämässä hauskaa vempaimissa, ihailemassa eläintarhaa ja akvaariota (erityiskiitos rakkaalleni kärsivällisyydestä näissä kohteissa!) sekä rentoutumassa viettäen yhteistä aikaa.

Sen jälkeen kun tulimme kotiin, en suinkaan malttanut olla paikoillani, kun kerran olimme juuri koko päivän pyhittäneet vain itsellemme. Aloin tehdä eläinten ruokia pakastimeen.

Aineksia:
Valtavan lohen pää, pyrstö, evät ja oikeastaan kaikki, mitä tarkasta fileoinnista jää yli
Puolikas kiinankaali
Puolikas jäävuorisalaatti
Pätkä kurkkua
Puolikas iso bataatti
Muutama sellerinvarsi
Yksi omena
Täysjyväriisiä
Pussi herne-maissi-paprikaa
Viisi valkosipulin kynttä
Kolme oksaa basilikaa
Purkki kermaviiliä

Lohen pää annetaan isommalle koiralle ja pyrstö lihoineen pienemmälle koiralle iltapalaksi. Loput ruodosta lihoineen leikataan kahteen osaan ja laitetaan omaan pussiinsa, sekä vatsarasvat nahkoineen toiseen pussiin. Näin saadaan vielä kaksi iltapalaa pakkaseen seuraavien viikkojen kalapäiville.
Riisiseos:
Keitetään nelihenkisen perheen ateriaan riittävä määrä täysjyväriisiä, hemapa ja pilkotut valkosipulinkynnet kattilassa. Voilá!
Vihannessose:
Kaikki muut mainitut vihannekset ja hedelmät mössätään tehosekoittimessa.

Kun kolmannekseen riisimössöstä lisätään reilulla kädellä vihannesmössöä sekä puoli purkkia kermaviiliä, sekoitetaan ja jaetaan minigrip-pusseihin, saadaan neljälle päivälle tuoremössöä kasvaville rotanpoikasille emoineen. Joka toinen päivä perhe saa tätä (tai vastaavahkoa), joka toinen päivä kissan märkäruokaa ja joka päivä tietysti kuivaruokaa.
Loppuun riisimössöön laitetaan vähän vihannesmössöä ja toinen puolikas kermaviilipurkista ja pussitetaan palastuspusseihin. Näitä tarjotaan koirille raa'an lihan lisukkeena.
Jäljelle jääneet vihannessoseet laitetaan vielä omiin pusseihinsa. Näiden funktio on sama kuin riisi-vihannespussukoiden.

Näin tulin hetkessä pussittaneeksi ja pakastaneeksi lisäruokaa koirille ja pikkurotille yhteensä vähintään yli viikoksi. Lisää vain liha ja/tai kuivaruoka. Tadaa!

Lohi- vihannes- riisimössö- ja rotanmössöpussit valmiina pakastettaviksi


1 kommentti: