maanantai 13. huhtikuuta 2015

PetExpo 2015

No HUH HUH, on taas messuiltu! Emäntä ei ole vielä läheskään palautunut reissusta vaikka tänään aamuvuorossa töissä olinkin, melko puoliteholla...näin siinä kävi:

Perjantaina päästyäni töistä pakkasimme auton tupaten täyteen terraarioita, rottabokseja ja SKeY:n buffakamaa. Mukaan lähtijöitä olivat:
- Hannun elikot eli 6 hämähäkkiä ja agakonna
- Mustarottakäärmeeni Saatana
- New Poop
- Jolly Boots of Doom
- We Love Rain
...sekä Sandelta sijottilasta matkalta mukaan poimitut Classic Poop "Tahvo" ja Choco Poop "Sulo"

Köröttelimme reippailla mielin Helsingin Messukeskukseen, jossa purettiin autosta herpit ja hämpyt. Saatanaa odotti hienosti sisustettu messuyksiö, hämähäkkihylly oli jo hyvin rakenteilla ja agakonnallekin viimeisteltiin hotellipaikka Suomen Herppiharrastajat Ry:n messuosastolta. Miesten jäädessä järjestelemään vielä paikkoja minä ja Anita lähdimme Keravalle heidän luokseen, jotta ehtisin pestä omat rottani ennen näyttelyä ja laittaa kaiken kuntoon ennen nukkumaan menoa.

Lauantaiaamuna hieman pommiin nukuttuamme keräsimme rotat autoon ja lähdimme suunnitelmien muututtua viime tingassa ostamaan kahvimaitoja SKeYn buffaan. Olimme paikalla nippa nappa ajoissa ja kaikki saatiin lopulta järjestymään! Päivä kului kasvattajakurssin palaverin (jäi hyvä fiilis ja koepäivä kalenterissa!), ständihommien ja kahvin perässä ramppaamisen parissa. Virallisissa luokissa tulokset vaihtelivat Jollyn ja Poopin viivoista (Jollyn viivan ymmärsin tumman värin ja koko vkl pidetyn vittuuntuneen korva-asennon vuoksi) sijottipoikien kakkosiin ja yllättäjänoviisi Rainin (2kk) luokkavoittoon.

Krooooooh....
Rottain nukkuva torni

Samaan aikaan herppiosastolla Hannu esitteli paitsi hämähäkkejä, myös Saatanaa pari kertaa päivässä. Käärmeen ihmettelijöitä, koskettelijoita ja kyselijöitä riitti.

Komeat messumiehet

Ensimmäisestä messupäivästä selvittyämme suuntasimme takaisin Keravalle (jahka osattiin...). Väsyneenä jäin rotat kasseista purettuani hetkeksi istumaan sisälle ennen kuin liityin seuraan taloyhtiön grillikatoksessa käynnistyneeseen illanviettoon. Hölötystä riitti vielä pitkälle yöhön vielä sisälläkin ja menimme nukkumaan myöhään.
Sunnuntai sujui pääsääntöisesti ongelmitta, olin enimmäkseen ständillä ja hoidin buffaa, välillä tein kasvomaalauksia. PET-luokkiin ei ollut meiltä ilmoitettuna ketään, mutta rottani olivat mukana pöydän alla bokseissa odottamassa kotimatkaa. Vuoron perään sieltä otin ständille itselleni kaverin, mutta kuten lauantainakin, myös sunnuntaina lähes kaiken ajan kanssani vietti Tahvo. 
Näyttelypaikalla en enää erottanutkaan kumpi oli kumpi (Sande kyllä näytti taas "kaksosistaan" mutta unohdimme leikata merkiksi toiselta yhden kynnen muita lyhyemmäksi tai muuta vastaavaa) joten Tahvoa kutsuttiin koko viikonlopun Suloksi. PALJON! Tahvon silmiä, kokoa ja olemusta kehuttiin ja luonnetta ja käsiteltävyyttä tietysti myös, ja moni rottiin aiemmin perehtymätön uskalsi pidellä tai silitellä poikaa ja voittaa ennakkoluulonsa. Muutama kävijä olisi mielellään vienyt poitsun mukaansa! :D Hän hurmasi messukansaa ja siirtyi sylistä toiseen, melkein tuli tippa linssiin kun muistelin miten sen isä Tumppu aikoinaan teki aivan tuota samaa. Tahvo kunnioitti isänsä muistoa esimerkillisesti ja olen siitä suunnattoman ylpeä! Pieniä tahvoja suunnitellaan syntyviksi kesäkuun puolella.

Rapsuttavat kädet eivät loppuneet kesken!

Hieno Tahvo! Sylinä toimii tässä Piia.

Messujen sulkeuduttua keräsimme rottien messuosaston pakettiin, pakkasimme auton taas täyteen ja lähdimme kotiin. Talonvahteina toimineet Antti ja Iida olivat huolehtineet hyvin koirista ja lähteneet jo kotiin, talon jyrsijöille jätetyt ruoka- ja vesivarannot olivat riittäneet mainiosti. Vilkaisin pikaisesti siimahäntien tarpeiksi riittävän muonaa ja vettä yön yli, palautin tytöt laumoihinsa ja siirryin sohvalle pariksi tunniksi kunnes menimme nukkumaan. Seuraavana aamuna menin töihin.

En edelleenkään ole toipunut työ- ja höpötysmäärästä, mutta voiton puolella ollaan! Tämän illan omistan lepäämiselle. Valtaisa kiitos kaikille! Esimerkkeinä kiitokset kaikille kurssikavereille ja -kouluttajille kehityskeskustelusta, Maikkoolle haleista, Virvelle yhdessäolosta ja seurasta, Elinalle tuesta ja huutonaurusta, Pekalle kuvista, Annelle kärsivällisyydestä ja yhteistyöstä, Fiurille työtaakan jakamisesta, Anitalle kahvinkeittimen lainasta, yösijasta, jutustelusta ja ruoasta, jokaiselle jutelleelle ja hymyilleelle jotka jäivät mainitsematta. Kiitos rohkaisusta ja yhteen kuuluvuuden tunteesta.

Nähdään seuraavan kerran Jämsässä! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti